Sports

Het LeBron James-tijdperk van de NBA is voorbij – laten we dat vieren

Written by user

Charles Barkley is een van de 25 beste spelers in de geschiedenis van de NBA. Hij is de kortst terugkaatsende kampioen ooit. En zijn uitzendcarrière is zelfs nog beter geweest.

Al meer dan twee decennia heeft Barkley van “Inside the NBA” de enige sportstudio-show gemaakt die het bekijken waard is. Hij is openhartig, grappig, eigenwijs en onverschillig omdat hij het mikpunt is van talloze grappen.

Af en toe heeft hij zelfs gelijk.

Een zeldzame gelegenheid vond plaats nadat de Nuggets hun sweep van de Lakers hadden voltooid om hun eerste NBA Finals-ligplaats in de franchisegeschiedenis te veroveren. In plaats van dat de focus van de competitie verschuift naar Denver – het best geplaatste team, met tweevoudig MVP Nikola Jokic – slaagde LeBron James erin de aandacht van de media en fans op zichzelf te houden nadat hij valse, eerste keer hints had gegeven dat hij binnenkort met pensioen zou kunnen gaan.

“Ik was zo kwaad [Tuesday] ochtend heb ik de tv echt uitgezet, ‘zei Barkley. “Omdat de Denver Nuggets, die het hele seizoen het beste team ter wereld zijn geweest, sweepen, voor het eerst de finale bereiken [and the coverage was on LeBron].”


Nikola Jokic rijdt LeBron James voorbij tijdens de Western Conference Finals.
De genialiteit van Nuggets-grote man Nikola Jokic krijgt niet de aandacht die het verdient.
AP

Het heeft geen zin om diep in te gaan op de opmerkingen van James, geuit na een verpletterende, uitputtende, seizoensbeëindigende nederlaag.

Zelfs op zijn 38e blijft hij een van de beste spelers van de competitie. Hij moet de komende twee seizoenen bijna $ 100 miljoen betalen. Hij verlangt ernaar om te spelen met zijn zoon Bronny, een eenmalige kandidaat die volgend seizoen naar USC gaat. Hij wil extra onderscheidingen om zijn argument tegen Michael Jordan te versterken.

James blijft nog zeker twee jaar in de competitie. Hij zal Amerika’s beroemdste actieve atleet blijven.

Maar hij is niet langer het gezicht van de NBA. Geen enkele speler kan in zijn laatste innings zijn.

Kareem Abdul-Jabbar had al de heerschappij in de hele competitie gevestigd voordat Wilt Chamberlain ophing. Magic en Bird waren al de gezichten van basketbal toen Abdul-Jabbar met pensioen ging. Jordan had de fakkel al overgenomen vóór de laatste dagen van Magic en Bird. Shaq en Kobe waren eigenaar van de NBA tijdens Jordans dagen bij de Wizards. LeBron had al vier MVP’s en drie ringen vóór de laatste verliezende campagnes van Kobe Bryant.


Stephen Curry lijkt verslagen tijdens de play-offnederlaag van de Warriors tegen de Lakers.
Het kan niet nog steeds Stephen Curry’s competitie zijn met het verval van de Warriors-dynastie.
AP

De onverwachte run van de Lakers naar de Western Conference Finals van dit jaar was mogelijk de laatste diepe playoff-run van James.

Dit ‘postseason’ was misschien ook een gordijnoproep als titelkandidaten voor de grootste rivalen van zijn generatie.

Kevin Durant wordt in september 35, heeft de afgelopen vier seizoenen gemiddeld minder dan 35 wedstrijden gespeeld en is onlangs toegetreden tot een Suns-team zonder diepgang en met minimale capspace.

Steph Curry, 35, zal de Warriors nooit verlaten, waardoor hij achterblijft met een ouder wordende en niet-indrukwekkende ondersteunende cast – en een frontoffice die geld bloedt van recordbrekende luxebelastingen.

Kahwi Leonard kon deze zin niet lezen zonder een blessure op te lopen.


Victor Wembanyama pompt zijn vuist tijdens een wedstrijd in Frankrijk.
Het Franse fenomeen Victor Wembanyama zal de NBA betreden als een ademloos verwachte nummer 1 overall keuze, 20 jaar nadat LeBron James hetzelfde deed.
AP

Het is nu het tijdperk van Jokic, de grootste passing aller tijden, wiens onatletische uiterlijk de paradox heeft gecreëerd dat een tweevoudig MVP wordt onderschat. Als de Nuggets de titel winnen en hij wordt gekroond tot Finals MVP, zullen gewone fans hem omarmen, net zoals Giannis Antetokounmpo twee jaar geleden was.

Het is een ongekend tijdperk, waarin de vier beste hoekstenen van de franchise internationaal zijn (Jokic, Antetokounmpo, regerend MVP Joel Embiid, 24-jarige Luka Doncic).

Het is een tijd waarin twee van de topscorers van de competitie hun teams naar de finale leidden voordat ze 26 werden (Jayson Tatum, Devin Booker).

Het is ook een tijd om vooruit te kijken.

Shai Gilgeous-Alexander, 24, is zojuist benoemd tot All-NBA First Team. Anthony Edwards, 21, heeft zojuist zijn eerste All-Star Game gemaakt. Ja Morant, 23, heeft nog tijd om zijn hersens te gebruiken. En Victor Wembanyama, 19, zal binnenkort arriveren als de beste NBA-kandidaat sinds James.

Het maakt niet uit wanneer James met pensioen gaat. De fakkel is al doorgegeven.

De achterpagina van vandaag


De achterkant van de New York Post op 26 mei 2023
New York Post

Lees verder:

⚾ Aaron Boone uit het veld gestuurd terwijl Yankees series naar Orioles droppen

⚾ Mets sloopt Cubs terwijl Carlos Carrasco de eerste overwinning binnenhaalt … Gary Sanchez DFA’d

🏒 BROOKS: Het disfunctioneren van pinguïns roept vragen op bij Mike Sullivan voor Rangers

🏈 Darren Waller stopt niet bij het zijn van een pass-catcher voor Giants

Het waren de beste tijden…

De gouden eeuw van tennis is bijna voorbij.

De laatste herinnering kwam toen Rafael Nadal, 36, aankondigde dat hij de French Open (die zondag begint) voor het eerst sinds 2004 zou missen en waarschijnlijk volgend jaar met pensioen zal gaan.

Zijn rivaal en vriend, Roger Federer, ging in september officieel met pensioen.

Novak Djokovic, 36, is een cyborg, maar hij zal niet ver achterblijven.


Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic bij de Laver Cup in 2022.
De geleidelijke exits van de Big 3 van Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic luiden het einde in van de gouden eeuw van het mannentennis.
Actiebeelden via Reuters

Gecombineerd hebben de Grote Drie 64 majors gewonnen. Voor perspectief wonnen Pete Sampras, Jimmy Connors en Andre Agassi er samen 23. We zullen nooit meer zoiets zien als dit tijdperk, met misschien wel de drie grootste spelers aller tijden die tegen elkaar strijden in hun primes.

Het was ongelooflijk om dit hele ongelooflijke tijdperk te zien. Niet elke sport biedt de mogelijkheid om zijn gouden eeuw te zien.

Hoeveel heb je gezien? Hoeveel denk je dat er overtroffen kunnen worden?

Dit is de lijst van één man:

NBA (1984-1998): Magic’s Lakers en Bird’s Celtics strijden in vier jaar tijd drie keer in de finale. De Slam Dunk Contest gaat van start. Het Dreamteam is geboren. Lichamelijkheid staat niet gelijk aan flagrante overtredingen. Replay dringt niet elke vijf minuten binnen. Jordan wint zes ringen en wordt de beste aller tijden en lijkt aan de top te vertrekken in Utah.


Larry Bird van de Celtics en Magic Johnson van de Lakers strijden om een ​​rebound tijdens de NBA Finals van 1987.
Larry Bird en Magic Johnson hielpen de hoogtijdagen van de NBA in de jaren tachtig inluiden.
NBAE via Getty Images

NFL (1988-2005): Ten slotte zijn Super Bowls competitief. Luchtaanvallen bloeien op, maar running backs kunnen nog steeds de meest opwindende spelers van de competitie zijn (Barry Sanders) en de belangrijkste leden van titelteams (Emmitt Smith, Terrell Davis). Joe Montana wordt de GEIT. Dan begint Tom Brady zijn zaak op te bouwen. De dominantie van zijn patriotten over Peyton Manning’s Colts leidt ertoe dat de NFL hardhandig optreden tegen secundaire spelers, een van de vele regelwijzigingen die het vrijwel onmogelijk maken om verdedigend te spelen of iemand te raken zonder een penalty te trekken. Het was ook leuk om aftrap te hebben.

MLB (1947-1957): De Tweede Wereldoorlog is voorbij. Jackie Robinson doorbreekt de kleurenbarrière. Joe DiMaggio vecht tegen Ted Williams. Mickey Mantle, Willie Mays en Duke Snider strijden om New York. Subway-tokens vergezellen meestal World Series-tickets. Californië heeft nog niet de ziel van een gemeente gestolen. Schrijf me in.

NHL (1980-1994): Misschien maakt de grootste dynastie aller tijden (Islanders) plaats voor misschien wel de op één na grootste dynastie aller tijden (Oilers). Het tempo ligt hoog en de doelpunten zijn er in overvloed. Wayne Gretzky wint acht opeenvolgende MVP’s. Mario Lemieux kan alleen worden gestopt door een blessure. Mark Messier bezorgt de Rangers hun enige triomf sinds 1940. Dan arriveren de Duivels met hun valstrik in de neutrale zone.


Islanders-doelman Billy Smith probeert te redden tegen de Flyers tijdens de play-offs van de Stanley Cup in 1980.
Billy Smith en de Islanders wonnen in 1980 de eerste van vier opeenvolgende NHL-titels.
Getty Images

Universiteitsbasketbal (1979-1995): Magic en Bird geven March Madness een nieuwe betekenis met de best bekeken universiteitsgame aller tijden. Het Grote Oosten is geboren. Het NCAA-toernooi wordt uitgebreid naar 64 teams. De beste spelers van het land zijn bekende namen (Sampson, Ewing, Mullin, etc.), die gewoonlijk vier jaar op school blijven. Dan verandert Kevin Garnett het landschap door de eerste speler in twee decennia te worden die van de middelbare school naar de profs gaat.

Universiteitsvoetbal (2014-heden): De zaak van het Hooggerechtshof van Maurice Clarett is mislukt. De beste spelers van het land gaan naar de universiteit – in tegenstelling tot basketbal, waar nu andere lucratieve opties bestaan ​​- en blijven daar minstens drie jaar. Optie-overtredingen zijn dood. Hoog scorende aanvallen in professionele stijl gedijen goed op scholen van elke omvang. Gesplitste kampioenschappen zijn niet meer. Peilingen zijn in wezen zinloos. De College Football Playoff geeft meer betekenis aan het reguliere seizoen en het naseizoen. Een uitgebreid veld met playoff-wedstrijden op campussen zal de beste sportomgeving creëren.

Golfen (1962-1977): Arnold Palmer brengt het spel naar de massa. Jack Nicklaus perfectioneert het op weg naar zijn record van 18 grote titels. Wie weet hoeveel meer de 19-voudig nummer twee zou hebben als legendes als Gary Player, Lee Trevino en Tom Watson er niet waren geweest?


George Foreman en Muhammad Ali wisselen stoten uit tijdens hun zwaargewicht kampioensgevecht in Zaïre in 1974.
Voorman. Ali. Het gerommel in de jungle. Boksen op zijn best.
Getty Images

Boksen (1964-1978): Cassius Clay verslaat een niet te stoppen Sonny Liston. Muhammad Ali schakelt een onverslaanbare George Foreman uit. Joe Frazier wint het gevecht van de eeuw. Ali wint de trilogie. De zwaargewichtdivisie was nooit sterker of dieper. Stemmen voor de middengewichtdivisie uit de jaren 80 (Leonard-Hagler-Hearns-Duran) worden in overweging genomen.

WWF (1984-1992): Hulkamania wordt wild. WrestleMania is geboren bij MSG. Hogan slaat Andre de Reus in de Silverdome. Macho Man neemt de troon. De megakrachten exploderen. De ultieme krijger ook. De Royal Rumble debuteert. De begrafenisondernemer ook. Een beladen tagteam-divisie bestaat uit de jonge Bret Hart en Shawn Michaels. Ric Flair brengt de grote gouden riem. Verhaallijnen strekken zich eeuwen uit. Kinderen kijken zonder angst van ouders.

De zon schijnt op sporten in Zuid-Florida

Zuid-Florida heeft misschien wel de meest apathische schare fans in de professionele sport. Nu wordt het beloond met twee van de beste ‘postseason’-runs die ooit in een regio hebben plaatsgevonden.


Matthew Tkachuk viert feest met de Panthers-bank nadat het team een ​​plek veroverde in de Stanley Cup-finale van 2023.
Matthew Tkachuk en de Panthers zijn vier overwinningen verwijderd van een onwaarschijnlijke Stanley Cup.
Getty Images

De Florida Panthers zijn voor het eerst sinds 1996 terug in de Stanley Cup-finale, vier overwinningen verwijderd van het worden van de tweede 8-zaads in de geschiedenis van de NHL die een kampioenschap wint.

En de Miami Heat, ondanks een ander verlies in een potentiële clincher donderdagavond, is één overwinning van het worden van de tweede 8-zaads in de geschiedenis van de NBA – hallo, 1999 Knicks – om de NBA Finals te bereiken.

Samen zouden ze het eerste paar teams uit dezelfde regio kunnen worden dat in hetzelfde seizoen de NBA-titel en de Stanley Cup wint.

Een NBA- en NHL-team uit hetzelfde gebied hebben in hetzelfde jaar negen keer de finale bereikt – de Warriors en Sharks deden het meest recentelijk en vertegenwoordigden de Bay Area in 2016 – waarbij de Rangers en Knicks in 1994 het dichtst in de buurt kwamen. , toen de Blueshirts een 54-jarige Cup-droogte doorbraken en de Knicks vielen in Game 7 in Houston.

De Knicks en Rangers kwamen allebei tekort in hun respectieve finales in 1972. The Devils wonnen alles in 2003, toen Jason Kidd’s Nets voor het tweede seizoen op rij verloor in de NBA Finals.


Patrick Ewing van de Knicks geeft een fan een high five tijdens de NBA Finals van 1994.
De Knicks van Patrick Ewing waren één overwinning verwijderd van New York een NBA-NHL-dubbel te bezorgen in 1994, nadat de Rangers de Stanley Cup hadden gewonnen.
BIJBEHORENDE PERS

De Panthers slopen de play-offs met één punt binnen voordat ze het beste reguliere seizoensteam aller tijden (Bruins) uitschakelden en de nieuwe Cup-favoriet versloegen bij het betreden van de tweede (Maple Leafs) en derde ronde (Hurricanes). De Golden Knicks wachten waarschijnlijk.

De Heat was minuten verwijderd van de uitschakeling in hun Play-In-wedstrijd tegen de Bulls, voordat Jimmy Butler Miami naar het topteam in het reguliere seizoen (Bucks) van streek bracht, een overwinning in een knokpartij van zes wedstrijden (Knicks) en een 3 -0 serie voorsprong tegen nummer 2 van het reguliere seizoen (Celtics). Alleen een historische ineenstorting houdt hen nu tegen.

The Heat had 300/1 titelkansen toen de play-offs begonnen. De Panthers hadden 150/1 titelkansen voordat de play-offs begonnen.

De historisch zeldzame uitverkoop in Zuid-Florida is nu een zekerheid. Maar er is nog steeds geen belofte dat die stoelen in de laatste minuten zullen worden bezet.

About the author

user